tag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post1992299803547733937..comments2024-03-14T12:07:36.800+01:00Comments on Kuchnia nasza polska | Blog o kuchni polskiej | Tradycyjne przepisy: Wyborne pączki parzone ĆwierczakiewiczowejMonikahttp://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-69737705002325915352024-02-08T00:31:43.458+01:002024-02-08T00:31:43.458+01:00Dziękuję za komentarz :) I proszę o nieumieszczani...Dziękuję za komentarz :) I proszę o nieumieszczanie reklam ani aktywnych linków.Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-69060442573197294082023-08-08T09:37:50.275+02:002023-08-08T09:37:50.275+02:00Super przepis! Właśnie według niego wypiekam pączk...Super przepis! Właśnie według niego wypiekam pączki w mojej cukierni. Niedawno kupiłam także witryny chłodnicze dzięki czemu będę mogła poszerzyć asortyment i wprowadzić do lokalu inne desery, takie jak np. tiramisu.Monikahttps://www.wyposazenie-sklepowe.pl/2258-witryny-chlodniczenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-44674719555403085742023-02-22T12:55:44.591+01:002023-02-22T12:55:44.591+01:00Będzie Pani zadowolona :) Koniecznie proszę dać zn...Będzie Pani zadowolona :) Koniecznie proszę dać znać jak smakują! :) PS. Dopisałam oryginalny przepisMonikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-70755600195522104482023-02-20T19:56:47.629+01:002023-02-20T19:56:47.629+01:00Poważnie rozważę zrobienie tych pączków. Dziękuję ...Poważnie rozważę zrobienie tych pączków. Dziękuję za doprecyzowanie. Wyżej zapomniałam się podpisać, ale to jak zwykle fanka blogu Magdalena:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-32167599385955743042023-02-20T19:04:51.292+01:002023-02-20T19:04:51.292+01:00Myślę, że te pączki mogą spełnić marzenia o cieści...Myślę, że te pączki mogą spełnić marzenia o cieście delikatnym jak puch! :)<br />Zapomniałam dopisać oryginalnego przepisu, przepraszam, postaram się dziś lub jutro to nadrobić.. W każdym razie na 15 żółtek będzie piana z 10 białek. Takie ciasto też jest pyszne, ale jednak suchsze, nic jednak nie stoi na przeszkodzie, żeby spróbować :)<br />Pozdrawiam serdecznie :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-5047293306972383942023-02-20T17:25:42.941+01:002023-02-20T17:25:42.941+01:00Bardzo mnie ten przepis zaintrygował, zwłaszcza, ...Bardzo mnie ten przepis zaintrygował, zwłaszcza, że całą rodziną uwielbiamy pączki. Ciasto delikatne jak puch to ideał, do którego cały czas dążę:)) Jak dotąd dość dobre efekty przynosiło korzystanie z przepisu mamy, gdzie starałam się nie przesadzić z ilością drożdży i robić lekko rzadsze ciasto niż w przepisie. <br />Bardzo kusi mnie sposób Ćwierczakiewiczowej. Czy w przypadku dodania piany z białek na proporcje podane w przepisie, trzeba będzie ubić z 15 białek?<br />Anonymousnoreply@blogger.com