tag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post2906170812859198061..comments2024-03-14T12:07:36.800+01:00Comments on Kuchnia nasza polska | Blog o kuchni polskiej | Tradycyjne przepisy: Zielony sos wielkanocnyMonikahttp://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-84829613102834262072016-03-27T23:26:01.000+02:002016-03-27T23:26:01.000+02:00Na oliwie (no, oleju i oliwie).Na oliwie (no, oleju i oliwie).Ptasiahttp://cosniecos.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-52893667123371605442016-03-23T21:09:07.000+01:002016-03-23T21:09:07.000+01:00Ptasiu, oba są dobre, mi smakuje chyba bardziej ta...Ptasiu, oba są dobre, mi smakuje chyba bardziej taki na śmietanie (ale chcę wrzucić jeszcze jeden przepis ze śmietaną właśnie więc tu dałam oliwę :)), ten na zdjęciu jest na oleju. Nie lałam pomału jak do majonezu, choć jak już miałam gotowy sos to pomyślałam, że tak też można było ;) Ja wlewałam po 2 łyżki mniej więcej. <br>Estragon - no kiedyś się nacięłam na ten rosyjski więc teraz kogo mogę to ostrzegam ;):*kuchnianaszapolskahttp://kuchnianaszapolska.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-9999791630183513132016-03-23T20:44:27.000+01:002016-03-23T20:44:27.000+01:00[…] Zielony sos wielkanocny (do mięs na zimno) […]...[…] Zielony sos wielkanocny (do mięs na zimno) […]Wielkanoc | kuchnianaszapolskahttps://kuchnianaszapolska.wordpress.com/2016/03/16/564/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-91621506541535535442016-03-23T21:01:51.000+01:002016-03-23T21:01:51.000+01:00A lepszy na oliwie, czy śmietanie? I jak kręcisz z...A lepszy na oliwie, czy śmietanie? I jak kręcisz z oliwą, to lejesz pomału, jak do majonezu? Bo kupiłam koperek i się zastanawiam ;). PS. Za PS-a o estragonie masz wielkiego buziaka ;). Ciekawa jestem, czy mój zmartwychwstanie po zimie...Ptasiahttp://cosniecos.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-16884708948909286202016-03-27T21:50:23.000+02:002016-03-27T21:50:23.000+02:00Super! Zgadzam się co do cytryny i chrzanu :) A ro...Super! Zgadzam się co do cytryny i chrzanu :) A robiłaś na oliwie czy na śmietanie? :)kuchnianaszapolskahttp://kuchnianaszapolska.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-7317742941339892752016-03-27T14:22:01.000+02:002016-03-27T14:22:01.000+02:00Zrobiłam! Dobre :). Dużo cytryny i chrzan muszą by...Zrobiłam! Dobre :). Dużo cytryny i chrzan muszą być.Ptasiahttp://cosniecos.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-86750565365751496132016-03-25T20:22:09.000+01:002016-03-25T20:22:09.000+01:00[…] przepis na kolejny z trójki obowiązkowych na ś...[…] przepis na kolejny z trójki obowiązkowych na świątecznym stole tradycyjnych sosów. Tuż obok sosu zielonego oraz ćwikły z chrzanem, sos chrzanowy był i jest jednym z ulubionych (nie będę ukrywać, że […]Chrzan z jajkiem (sos chrzanowy) | kuchnianaszapolskahttps://kuchnianaszapolska.wordpress.com/2016/03/25/chrzan-z-jajkiem/noreply@blogger.com