tag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post5832085203174439065..comments2024-03-14T12:07:36.800+01:00Comments on Kuchnia nasza polska | Blog o kuchni polskiej | Tradycyjne przepisy: Pieczone jabłka z różąMonikahttp://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-90352132749215648352020-05-30T22:09:22.284+02:002020-05-30T22:09:22.284+02:00Cześć droga Pipi :) Proszę bardzo, oto przepis na ...Cześć droga Pipi :) Proszę bardzo, oto przepis na konfiturę (przecier) z róży, tradycyjniej się nie da: http://www.kuchnianaszapolska.pl/2014/06/roza.html :) Ten przepis to mój skarb i każdy słoiczek takiej konfitury to skarb :)<br /><br />Sypki cukier różany zrobisz wrzucając sporą garść płatków do słoiczka z cukrem (tak jak robi się cukier waniliowy). Będzie nieco mniej aromatyczny niż taki mokry z gniecionymi płatkami.<br />Pozdrawiam serdecznie :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-62971649474308300802020-05-30T19:45:59.427+02:002020-05-30T19:45:59.427+02:00Aż ślinka leci...A ja szukam tradycyjnego przepisu...Aż ślinka leci...A ja szukam tradycyjnego przepisu na konfiturę z róży i różany cukier (sypka postać). Pipihttps://www.blogger.com/profile/17715825636290736495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-35723504258575883582016-04-04T22:30:54.000+02:002016-04-04T22:30:54.000+02:00Uwielbiam pieczone jabłka, ale chyba najbardziej p...Uwielbiam pieczone jabłka, ale chyba najbardziej po prostu z cukrem lub miodem. Sok "spod" oczywiście, że jest najlepszy!Ptasiahttp://cosniecos.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1483633965471620331.post-79596412832436130672016-04-04T23:04:23.000+02:002016-04-04T23:04:23.000+02:00O, zdecydowanie takie po prostu z cukrem lub miode...O, zdecydowanie takie po prostu z cukrem lub miodem też są super! :)kuchnianaszapolskahttp://kuchnianaszapolska.wordpress.comnoreply@blogger.com