Letnie obiady: smażone sielawy

niedziela, 9 sierpnia 2020


Letnie obiady, czyli krótko i na temat :) 

Sielawa to w moim rankingu zdecydowanie królowa ryb! Uwielbiam wszystkie ryby (no dobrze, szczupaki i okonie nie należą do moich ulubionych, ale i nimi nie pogardzę, jak nie ma nic innego ;)), jeziorowe czy morskie, nieważne! Ryba to jest to :) Ale za sieją i sielawą wprost przepadam! Wędzone, smażone, im prościej tym lepiej. Do tego prosta letnia surówka (np. z młodej kapusty), kromka dobrego chleba i jest pysznie :)

Smażone sielawy

sielawy (4 na osobę)
mąka
sól
olej do smażenia

Ryby umyć, wypatroszyć (odciąć głowę, ostrym nożem rozciąć od strony brzucha i wyciągnąć wnętrzności, najłatwiej za pomocą dowolnego sztućca, opłukać). Rybki osuszyć, lekko posolić, obtoczyć w mące, smażyć z każdej strony po kilka minut na jasno złoto. 



1 komentarz

  1. To win real money with no deposit, you’ll need to discover a site that offers a no deposit bonus. Casino websites don’t merely permit you to withdraw a no deposit provide, you 퍼스트카지노 should first full any needed wagering requirements. Sometimes the necessities are for the bonus quantity or for the winnings that come from free spins. Obviously, it is extra advantageous to find out|to search out} casino provides with lower wagering amounts since it solely advantages the participant.

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania!